keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Olen aina rakastanut sitruunoita

Tätä pitää kokeilla vaikka ei ihan amerikkalainen resepti olekkaan. Resepti Koti ja keittiö lehdesät 1-2/2011.

Limetti-sitruuna-piirakka
8-10 annosta
Pohja:
2½ dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
2 tl raastettua sitruunankuorta
ripaus suolaa
100 g kylmää voita tai marg.
1 rkl sitruunanmehua
Täyte:
3 luomulimetin raastettu kuori
1 dl limettimehua
2 dl sokeria
2 munaa
1 dl ranskankermaa
Pinnalle:
tomusokeria

1. Voit sekoittaa pohjan ainekset monitoimikoneen leikkuuterällä tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin ½tunniksi.
2. Voitele ja korppujauhota vuoka, noin 22 cm halkaisija. Kauli taikina ohueksi ja pistele siihen vuuassa haarukalla reikiä. Nosta pohjalle leivinpaperinpala ja sen päälle kuivia herneitä. Esipaista 200-asteessa n. 10min. poista herneet ja paista vielä 3-4 min.
3. Sekoita täytteen ainekset keskenään.
4. Paista piirakkaa 200-asteessa n. 30 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti