sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Nopein MAKAROONILAATIKKO

400 g jauhelihaa
sipuli
2 tl jauhelihamaustetta
1 tl paprikajauhetta
1/2 tl suolaa
1 ps tummaa makaroonia
1 1/2 dl juustoraastetta (esim. emmental tai polar)
2 rkl vehnäjauhoja
8 dl vettä
1 lihaliemikuutio

1. Pilko sipulit ja ruskista ne jauhelihan kanssa
2. Mausta
3. Lisää pannulle jauhot, juustoraaste ja makaroonit
4. Keitä vesi ja liuota lihaliemikuutio veteen
5. Voitele vuoka ja kaada jauheliha makarooniseos vupasitaokaan. Lisää lihaliemi.
6. Kypsennä uunin keskitasolla  200 asteessa n. 35 min. Ota uunist ja anna vetäytyä n 10 min.

HUOM. Voit käyttää jauhelihan tilalla tai lisäksi tummia soijarouheita. Esim. näin syntyy reilumpi satsi kun lisää 1 dl soijarouhetta, 2 dl vettä ja 1 lihaliemikuution kattilaan, keittää hiljalleen 5 min. ja sekoittaa sitten pannulle ruskistetun jauhelihan joukkoon.
Ohje Torino makaronipussista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti