5 dl maitoa
2 tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl jauhettua kaardemummaa
12-14 dl vehnäjauhoja
2 pussia kuivahiivaa tai 1 pkt (50g) tavallista
200 g voita tai marg.
1. Lämmitä maito käden lämpöiseksi (jos käytät kuivahiivaa niin hieman lämpimämmäksi).
2. Lisää tuorehiiva, sokeri, suola, kaardemumma ja 1/3 osa jauhoista. Sekoita hetki.
3. Lisää loput jauhot desi kerrallaan, vaivaa käsin tai koneella, lisää sulatettu rasva kun olet sekoittanut noin 10 dl jauhoja taikinaan. Lisää lisää jauhoja kunnen vaivaamasi taikina on mukavan pehmeää ja alkaa irtoamaan kulhon reunoista ja käsistä.
4. Kohota liinan alla lämpimässä paikassa n. 30 min-1 h.
5. Leivo pullia...
6. Kohota liinan alla n. 30 min.
7. Voitele pullat munalla
8. Paista pullia 225 asteessa noin 10-15 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti