maanantai 27. toukokuuta 2013

OMENARAITAKAKKU

200g voita/marg.
2 dl sokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniliinisokeria

Raita:
3 omenaa (Granny Smith) karkeaksi raastettuna
2 rkl hunajaa
2 rkl sokeria
1 rkl perunajauhoja
1 tl inkivääriä
Pinnalle mantelilastuja ja raesokeria

1. Vaahdota voi ja sokeri
2. Lisää vaahtoon munat yksitellen
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan
4. Vuoraa irtopohjavuoka rypistetyllä leivinpaperilla tai voitele ja korppujauhota. HUOM. Suojaa vuoka foliolla ettei uuni sotkeennu jos et käytä leivinpaperia...
5. Sekoita täyteaineet
6. Laita osataikinasta vuokaan, sitten omenamössö ja loput taikinasta päälle. Päälle mantelilastuja ja raesokeria
7. Paista alatasolla 175 asteessa noin tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti